За нас

Пицария „Da Nino” съществува от 2018 г., а майсторът е египтянинът Набил Фарук, учил и работил в Италия, и познат на всички като Нино. Именно там Набил придобива опит и става инструктор пицар в изкуството на всички типове италианска пица: Pizza in pala, Pizza in teglia, без глутен, Неаполитана, Романа. В Италия опитва вкусното тесто при Габриел Бончи или братята Салво и пак там се запознава със своята съпруга. Предприемчивата българка, която посочва друго апетитно парче на картата на света - София. За приликите между египетската и българската кухня Набил казва:

„Най-важната част от работата на пицаря е създаването (замесването) на тестото”, а в Da Nino то втасва 72 часа.

„И това да го правиш със страст. Тестото усеща ръцете на пицаря, затова чистите от негативна енергия ръце са особено важни за процеса.”

Незаменим инструмент в целия ритуал е тестобъркачката. За да е наистина добра една пица, тестото трябва да е добре втасало, да е гарнирано с висококачествени продукти и да е изпечено по правилния начин.

Собственикът споделя, че любимата му пица е Маринара – простичко, но много вкусно направена, с качествени продукти, доматен сос, чесън, босилек и зехтин екстра върджин.

Друг важен компонент, освен тестото и ръцете на пицаря за добрия вкус на пицата е пещта за печене. Огънят, който облагородява съставките и прави да се случи химията помежду им!

След успешната първо открита пицария на бул. "Витоша" 4, в която се предлага пица "на тава" или pizza in tеglia, която освен с доброто тесто печели клиенти и с разнообразието на пълнежите й, през лятото на 2021г. бе открита втора пицария - Da Nino 2, на пл. "Славейков".

В пицарията на пл. Славейков има два варианта пица: вдясно е откритата витрина, от която отново се предлага pizza taglia за вкъщи или на крак. Тестото и пълнежите се запазват, както и разнообразието.

Вляво е ресторантът, който е запазеното място на Pinsa Romana. Pinsa-та идва от pinsere, което означава натискане и разстилане на тестото с ръка. Pinsa Romana е преди всичко резултат от основният компонент на пицата, а именно – брашното „Di Marco”, което е смес от пшеница, соя, ориз плюс квас, съчетано с техниката pinsere. Грубо казано, тестото ѝ много се доближава до фокачата. Резултатът е сравнението на pinsa-та с облаче: тънко и хрупкаво тесто отвън, и много меко и леко отвътре.

Обичайно тази пица се предлага не в кръгла, а в обла форма, върху дъска. Така се поднася и в Da Nino. Изборът е от 20 варианта на пълнежа, като всеки ден има една нова "пица на деня". Доматеният сос е възможно най-добрият- от доматите Сан Марцано.

За по-завършени обяд или вечеря в менюто на пицария Da Nino 2 има и няколко салати и десерти.Неразделна част от вкусната храна е и доброто вино. Предлагат се селектирани вина на известни винарски изби.